Karkówka w aromatycznych ziołach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1561

Składniki:

  • 1,5 karkówki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 łyżka białej gorczycy
  • 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżka estragonu
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć olejem ze zmiażdżonym czosnkiem, gorczycą, estragonem i majerankiem. Obsypane mięso zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na parę godzin w lodowce. Następnie mięso przełożyć do piekarnika i piec przez około 2 godziny w temperaturze do 180 stopni. W czasie pieczenia sprawdzać stan mięsa i pilnować, by się nie przypaliło. Gotowa karkówka najlepiej smakuje na gorąco z gotowymi warzywami na patelnie lub na zimno z sosami mięsnymi.

0 komenatrzy

Podobne przepisy