Lody jagodowe z miodem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 764
Lody jagodowe z miodem
fot. iuliia_n (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 ml jogurtu greckiego
  • 250 ml płynnego miodu lipowego
  • 8 kostek lodu
  • 1,5 szklanki jagód
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Miętę oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Do miksera przełożyć jogurt, dodać do tego 1 szklankę jagód, 100 ml miodu i razem zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przełożyć ją do pojemniczków na lody, wbić w to patyczki i wstawić do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, przełożyć do miseczek, po czym dodać do tego kostki lodu, posypać całość pozostałymi jagodami, polać pozostałym miodem i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów