Kapusta z gorgonzolą i orzechami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 g sera gorgonzoli
  • 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Kapustę pekińską umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i dodać do niej orzechy włoskie. Smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, potem dodać do nich pokrojoną wcześniej kapustę pekińską. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i smażyć pod przykryciem do chwili, aż kapusta zacznie się rumienić. Wtedy dodać do tego pokruszony na małe kawałki ser gorgonzola. Całość wymieszać, smażyć jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia.

0 komentarzy

Podobne przepisy