Bób z miętą i parmezanem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Bób z miętą i parmezanem

    Dodane przez: wd2005

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 4 gałązki świeżej mięty
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg łuskanego bobu
  • sól

Opis przygotowania

Bób oraz miętę umyć i osączyć z wody. Bób przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skóry. Miętę posiekać drobno. Masło stopić na rozgrzanej patelni i smażyć na niej obrany ze skóry bób przez 40 sekund. Następnie posypać tartym parmezanem, wymieszać i smażyć razem przez kolejne 40 sekund. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy