Tort czekoladowy

natalina4

Autor:

Przepisów: 33

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • Biszkopt :
  • 8 jajek 1 szklanka cukru pudru
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa ;
  • 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 1/2 kostki masła
  • 60 dag gorzkiej czekolady
  • Ponadto :
  • podłużne biszkopty
  • mocna kawa
  • powidła śliwkowe
  • kakao

Opis przygotowania

1 . Biszkopt : białka ubij z cukrem . Połącz z resztą składników . 2/3 ciasta włóż do dużej tortownicy , resztę do małej . Piecz 40 minut w temperaturze 170 stopni C . Ostudź , przekrój na 3 placki .
2 . Masa : czekoladę stop w kąpieli wodnej . Dodaj mleko i masło . Ubij na gęsty krem .
3 . Upieczone ciasta nasącz kawą , posmaruj powidłami . Ułóż jeden na drugim , przekładając masą . Z boku przyklej biszkopty , posyp kakao .

0 komentarzy

Podobne przepisy