Pudding toffi

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 1,5 szklanki pełnego mleka 3,8 % tłuszczu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Do rondla wsypać brązowy cukier, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli. Składniki wymieszać, postawić na średnim ogniu, zalać je pełnym mlekiem i dodać śmietanę kremówkę. Całość rozmieszać energicznie trzepaczką i doprowadzić do wrzenia (ale nie gotować). Następnie dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Roztrzepane składniki przelać do pucharków deserowych, przestudzić, po czym wstawić do lodówki i chłodzić przez 1,5 godziny.

0 komentarzy

Podobne przepisy