Pudding toffi

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1938
Pudding toffi
fot. www.WorthTheWhisk.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1,5 szklanki pełnego mleka 3,8 % tłuszczu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Do rondla wsypać brązowy cukier, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli. Składniki wymieszać, postawić na średnim ogniu, zalać je pełnym mlekiem i dodać śmietanę kremówkę. Całość rozmieszać energicznie trzepaczką i doprowadzić do wrzenia (ale nie gotować). Następnie dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Roztrzepane składniki przelać do pucharków deserowych, przestudzić, po czym wstawić do lodówki i chłodzić przez 1,5 godziny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów