Szpinak z suszonymi brzoskwiniami i pomidorami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g świeżego szpinaku
  • 20 g suszonych brzoskwiń
  • 10 g suszonych pomidorów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Szpinak umyć i osączyć z wody. Brzoskwinie suszone oraz pomidory sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej sparzone wcześniej składniki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie dodać szpinak, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem przez kolejne 1,5 minut pod przykryciem. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy