Sorbet z mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1176
Sorbet z mango
fot. ChristineLeiser / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml mleka kokosowego
  • 4 listki świeżej mięty do dekoracji
  • 2 dojrzałe mango
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soku cytrynowego

Opis przygotowania:

Mango oraz miętę umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miksera. Do pokrojonego mango wsypać cukier i razem zmiksować na jednolitą masę. Do zmiksowanych składników wlać mleko kokosowe, sok z cytryny i całość miksować przez ok. 3 minuty. Po tym czasie wszystko przełożyć do odpowiedniego pojemnika i zamrozić w zamrażalniku. Następnie wyciągnąć, przełożyć do miseczki i udekorować listkami świeżej mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy