Sałatka owocowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2199
Sałatka owocowa
fot. kochtopf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 2 banany
  • 2 kiwi
  • 2 nektaryny
  • 2 łyżki obranych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 ananas

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Kiwi obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych bananów. Następnie nektaryny pozbawić pestek, pokroić w cienką słomkę i dodać do owoców w misce. Ananasa przekroić na połówki, usunąć rdzeń, wydrążyć miąższ i dodać do składników w misce. Całość zalać mlekiem kokosowym, zasypać cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanek. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę, przełożyć ją do szprycy i wycisnąć na sałatkę owocową. Wszystko posypać orzechami włoskimi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów