Grzyby z nadzieniem ziołowym

banan

Autor:

Przepisów: 8

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 duże pieczarki
  • 2 łyżki oliwy
  • Farsz:
  • 3 łodyżki świeżego tymianku
  • 4 łyżki posiekanej, świeżej natki pietruszki
  • 100 g posiekanych pistacji
  • 85 g pokrojonych, czarnych oliwek
  • sok i starta skórka z 1/2 cytryny
  • 100 g bułki tartej
  • 140 g fety pokrojonej w małą kostkę do podania z białym, chrupkim chlebem i zieloną sałatą

Opis przygotowania

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Odetnij nóżki od grzybów i posiekaj grubo, natomiast kapelusze posmaruj oliwą. Ułóż je na blasze, posól i piecz przez 10 minut do momentu, aż lekko zmiękną. W tym czasie przygotuj farsz z podanych składników i posiekanych nóżek. Dodaj pozostałą oliwę i posól. Wyłóż farsz na kapelusze pieczarek i piecz przez 5-8 minut, aż feta stanie się miękka. Podawaj na gorąco z grzankami i zieloną sałatą.

0 komentarzy

Podobne przepisy