Zapiekana fasolka szparagowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g fasolki szparagowej
  • 40 g żółtego sera
  • 40 g masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól

Opis przygotowania

Fasolkę oczyścić, pokroić na kawałki o długości 3 cm i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić wodę, wysmarować tłuszczem żaroodporny półmisek i ułożyć w nim fasolkę. Fasolkę posypać bułką tartą, startym żółtym serem, dodać pokrojone drobno masło i podlać śmietaną. Wszystko zapiec w piekarniku do 20 minut.

0 komentarzy

Podobne przepisy