Sałata z bundzem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1082
Sałata z bundzem
fot.

Składniki:

  • kilkanaście liści sałaty
  • 8 rzodkiewek
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 200 g bundzu (wędzony, naturalny, z czarnuszką lub czosnkiem niedźwiedzim)
  • kilka kawałków marynowanej papryki
  • kilka zielonych oliwek
  • oliwa, sos na bazie octu balsamicznego, sól, pieprz.

Opis przygotowania:

Umytą sałatę porwać palcami i wrzucić do salaterki, następnie dodać pokrojoną w talarki rzodkiewkę, pokrojony w kostkę bundz i pociętą w paski marynowaną paprykę; słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do reszty składników. Na końcu dodać zielone oliwki. Całość przyprawić solą, pieprzem, oliwą i ulubionym sosem na bazie octu balsamicznego (np. sos z octu balsamicznego i fig).

Autor: mewere

0 komenatrzy

Podobne przepisy