Sałatka z czerwonej kapusty i chili

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 czerwone papryki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ćwiartka małej czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Natkę kolendry posiekać drobno i połączyć z pokrojoną papryką. Następnie kapustę czerwoną zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l wody i zagotować. Zagotowana odcedzić i dodać do pozostałych składników. Całość zalać oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym. doprawić do smaku pieprzem, solą i cukrem, po czym dokładnie wymieszać i na 15 minut wstawić do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy