Likier truskawkowo-rabarbarowy

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g truskawek
  • 200 g rabarbaru
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 1 l czystej wódki

Opis przygotowania

Truskawki, rabarbar oraz miętę umyć i osączyć z wody. Truskawki pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Rabarbar pokroić na kawałki. Pokrojone owoce wraz z gałązką mięty przełożyć do zamykanego słoja. Miód przełożyć do rondla i rozgrzać na małym ogniu. Rozgrzany wymieszać z wódką i zalać składniki w słoju. Następnie słoje zamknąć i trzymać w chłodnym miejscu przez 2 tygodnie. Po tym czasie likier nadaje się do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy