Ziemniaki pieczone z serem, boczkiem i koperkiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 15 g wędzonego boczku
  • 15 g tartego sera cheddar
  • 2 duże ziemniaki
  • zielony koperek
  • sól

Opis przygotowania

Koperek zielony umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, po czyn wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i obrać jedynie z górnej skórki. Obrane posypać zielonym koperkiem, oprószyć szczyptą soli i posypać tartym serem cheddar. Następnie boczek pokroić na drobne kawałeczki i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony dodać do całości, po czym wszystko ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do czasu, aż ser całkowicie się roztopi.

0 komentarzy

Podobne przepisy