Ziemniaki smażone z miodem i koperkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1152
Składniki:
- 500 g młodych ziemniaków
- 2 łyżki miodu lipowego
- natka zielonego koperku
- sól morska
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Koperek umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Następnie rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego pokrojone wcześniej ziemniaki. Smażyć je na rumiany kolor na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Następnie skropić je miodem lipowym, posypać solą morską i pokrojonym koperkiem.
Komentarze (0)