Jajka z curry i barszczem buraczanym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Jajka z curry i barszczem buraczanym

    Dodane przez: iwona

    erin.kkr / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 200 ml barszczu buraczanego
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania

Jajka umyć, zalać wodą i ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek, przeciąć na połowy i wyciągnąć z nich żółtka. Żółtka zmieszać z curry, szczyptą soli oraz pieprzu i razem zmiksować mikserem. Zmiksowane przełożyć do szprycy. Połowę przekrojonych białek (bez żółtka) przełożyć do rondla, po czym zalać gotowym barszczem buraczanym i szybko zagotować na dużym ogniu. Zagotowane odcedzić i osaczyć z nadmiaru barszczu. Do wszystkich białek wycisnąć zmiksowane żółtko i udekorować szczypiorkiem. Całość polać pikantnym keczupem.

0 komentarzy

Podobne przepisy