Jajka z curry i barszczem buraczanym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1853
Jajka z curry i barszczem buraczanym
fot. erin.kkr / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml barszczu buraczanego
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Jajka umyć, zalać wodą i ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek, przeciąć na połowy i wyciągnąć z nich żółtka. Żółtka zmieszać z curry, szczyptą soli oraz pieprzu i razem zmiksować mikserem. Zmiksowane przełożyć do szprycy. Połowę przekrojonych białek (bez żółtka) przełożyć do rondla, po czym zalać gotowym barszczem buraczanym i szybko zagotować na dużym ogniu. Zagotowane odcedzić i osaczyć z nadmiaru barszczu. Do wszystkich białek wycisnąć zmiksowane żółtko i udekorować szczypiorkiem. Całość polać pikantnym keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów