Jajka z curry i barszczem buraczanym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1853
Składniki:
- 200 ml barszczu buraczanego
- 6 jajek
- 2 łyżeczki curry
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Jajka umyć, zalać wodą i ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek, przeciąć na połowy i wyciągnąć z nich żółtka. Żółtka zmieszać z curry, szczyptą soli oraz pieprzu i razem zmiksować mikserem. Zmiksowane przełożyć do szprycy. Połowę przekrojonych białek (bez żółtka) przełożyć do rondla, po czym zalać gotowym barszczem buraczanym i szybko zagotować na dużym ogniu. Zagotowane odcedzić i osaczyć z nadmiaru barszczu. Do wszystkich białek wycisnąć zmiksowane żółtko i udekorować szczypiorkiem. Całość polać pikantnym keczupem.
Komentarze (0)