Paszteciki grzybowo-serowe

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Paszteciki grzybowo-serowe

    Dodane przez: iwona

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 450 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 g pieczarek
  • 20 g sera pleśniowego brie
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić, skropić niewielka ilością letniej wody i wyciąć w nim odpowiednie wzory foremką z otworem w środku. Wycięte ciasto przełożyć na blachę do pieczenia. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać obrany i pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, pokrojoną drobno natkę pietruszki i doprawić pieprzem oraz solą. Smażyć przez 2 minuty na małym ogniu, po czym ściągnąć i osączyć z tłuszczu. Do osączonych składników dodać pokruszony drobno ser pleśniowy, dokładnie wymieszać i nałożyć w otwory ciasta francuskiego. Całość piec w temp. 180 stopni i na złoty kolor.

0 komentarzy

Podobne przepisy