Makaron z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2161

Składniki:

  • 20 dag makaronu falbanki lub rurki
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 brokuł
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 małe pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz ok. 2 łyżek

Opis przygotowania:

Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i podzielić na małe cząstki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i dodać na patelnię. Dusić, aż pomidory się rozpadną. Dodać do nich brokuły, groszek i jajka. Posolić i popieprzyć do smaku. Połączone warzywa trzymać na ogniu około 3 minut ciągle mieszając. Do warzyw dodać ugotowany wcześniej makaron i dokładnie wszystko wymieszać. Podawać na gorąco.

0 komenatrzy

Podobne przepisy