Zupa warzywna z awokado

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 15 g fasoli szparagowej
  • 20 g żółtego sera w kawałku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 laska selera naciowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki chili
  • 1 kostka warzywna
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 3 pomidory
  • maggi
  • sól
  • pieprz
  • natka kolendry

Opis przygotowania

W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić do niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i zeszklić. Dodać do tego pokrojoną laskę selera naciowego, kostkę warzywną, fasolę szparagową, czarną i białą, kukurydzę oraz marchew. Zalać 1,5 l wody i zagotować. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi, dobrze wymieszać i przelać na talerz. Awokado umyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej wraz z serem żółtym i razem dodać do zupy. Śmietanę wyłożyć łyżką na środek, a całość posypać natką kolendry.

0 komentarzy

Podobne przepisy