Jajka z awokado i oliwkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • 30 szt. jajek
  • 3 owoce awokado
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie czarnych oliwek
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki chili
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i wyciągnąć żółtka. Żółtka wrzucić do miski. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek. Owoce awokado obrać ze skóry, przekroić na połowy, usunąć pestki i miąższ, następnie pokroić drobno i dodać do żółtek. Żółtka, cebulę i awokado zmiksować razem na jednolitą masę, doprawić do smaku solą, pieprzem, dobrze wymieszać, przełożyć do szprycy i nałożyć w miejsce wyciągniętych żółtek. Wszystko posypać mieloną papryka i udekorować pokrojonymi oliwkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy