
Jajka zapiekane w awokado
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1626

Składniki:
- 4 jajka
- 2 dojrzałe awokado
- pieprz kolorowy (świeżo mielony)
- sól gruboziarnista
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Awokado oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Awokado przekroić na połowy i usunąć z niego pestkę. Następnie w miejsce usuniętej wcześniej pestki z awokado wbić jajka. Całość włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż same białka jaj się zetną. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, oprószyć solą, mielonym kolorowym pieprzem i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (2)
Mniam jakie to pyszne p proste
Fajny pomysł, spróbowałem i faktycznie dobrze smakuje!