Zupa migdałowa

mateusz

Autor:

Przepisów: 27

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 20 dag płatków migdałowych
  • 15 dag białych warzyw (seler, korzeń pietruszki, por)
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka mąki
  • 50 ml białego wina
  • 20 dag śmietany kremówki

Opis przygotowania

Warzywa myjemy, obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na maśle razem z płatkami migdałowymi. Oprószamy mąką i smażymy na jasno-złoty kolor. Warzywa i migdały zalewamy czterema szklankami wody i gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Zupę ostudzamy i miksujemy. Dodajemy śmietanę, wino i mieszamy.

0 komentarzy

Podobne przepisy