Sakiewki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1226

Składniki:

  • 7 kotletów schabowych bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • tłuszcz
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Najpierw rozbijamy bardzo cieńko nasze kotlety i je doprawiamy.Następnie na tłuszczu dusimy pokrojone pieczarki,paprykę ,cebulę,przecier pomidorowy i doprawić.Następnie gotowy farsz nakładamy na środek naszych kotletów i zwijamy je do góry na kształt sakiewek i mocno zwijamy nitką żeby się nie otwarły.Układamy je na blaszcze posmarowanej tłuszczem i pieczemy i podlewamy w trakcie pieczenia powstałym sosem żeby nam nie stwardły.Następnie po upieczeniu ściągamy nitkę i polewamy sosem z pieczenia.Podajemy jako danie obiadowe.

Autor: kasinka

0 komenatrzy

Podobne przepisy