Popcorn

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1319
Popcorn
fot. D3 San Francisco (flickr.com) / CC-BY 20

Składniki:

  • 20 dkg ziaren świeżej kukurydzy
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Na patelni rozgrzać mocno olej i wrzucić do niego ziarna kukurydzy. Gotować koniecznie pod przykryciem do czasu, aż wszystkie ziarna przestaną "strzelać". Aby nie przypalić - należy potrząsać patelnią, a pod koniec zmniejszyć ogień. Popcorn przełożyć łyżką cedzakową do miski i posypać solą. Popcorn można podawać też na słodko posypując go cukrem pudrem lub z konfiturami, ale nie dodawać wtedy soli.

1 komentarz

Dobra zrobię !!!!!! fenkssssssssssssss !!!!!!!

Podobne przepisy