Panzella
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 891
Składniki:
- 250 g sera mozzarella
- 12 pomidorków koktajlowych
- 4 kromki czerstwego chleba
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu czerwonego
- 1 szalotka
- garstka świeżej bazylii
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Pomidorki oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Pomidorki pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Szalotkę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonych pomidorków wraz z drobno pokrojoną bazylią. Następnie składniki w misce skropić octem winnym, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać. Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę, skropić je oliwą z oliwek, zrumienić na rozgrzanej patelni i dodać do składników w misce. Mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do całości.
Komentarze (0)