Sos jogurtowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1784

Składniki:

  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, osuszyć z wody, usunąć gniazdo nasienne i pokroić drobno. Szczypiorek umyć osączyć i drobno posiekać. Jogurt wlać do miski, dodać do niego, cebule, paprykę, szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem i wstawić na 1,5 godziny do lodówki. Po tym czasie podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów