Tadżin z pomidorów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2062

Składniki:

  • 60 dkg pomidorów
  • 10 jajek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Czosnek rozetrzeć i wysmarować nim rondel. Rozgrzać mocno oliwę w rondlu i dodać obraną i pokrojona w kostkę cebulę. Dodać do tego pomidory i smażyć tak długo, aby wyparował płyn. Rozmącić 8 jajek, dodać do pomidorów i gotować pod przykryciem, aż jajka się zetną. Dwa jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skorupek, lekko ostudzić i pokroić w krążki. Gotowy tadżin przełożyć na talerz i udekorować gotowanymi jajkami. Podajemy na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów