Bezy malinowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3547

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 białka
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki soku malinowego
  • 1/2 kostki masła
  • 0,5 ml śmietany kremówki
  • 150 g cukru waniliowego
  • posypka czekoladowa (wiórki)

Opis przygotowania

Białka wlać do miski, dodać 4 łyżki cukru pudru i ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie lśniąca, wsypać do niej 150 g cukru waniliowego, dobrze wymieszać. Dodać 2 łyżki soku malinowego i również wymieszać. Następnie wysmarować blachę do pieczenia masłem i nakładać pianę łyżką. Nałożone bezy piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 100 stopni, kontrolując, aby się nie przypaliły. Po upieczeniu można oprószyć je wiórkami z czekolady.
Bezy można również przekładać marmoladą lub powidłami.

0 komentarzy

Podobne przepisy