Bezy lodowe z malinami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2072
Składniki:
- 400 g lodów waniliowych
- 200 g świeżych malin
- Bezy:
- 8 białek jaj
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Białka przełożyć do miski, zasypać cukrem pudrem, wlać do tego ekstrakt waniliowy, zmiksować mikserem na sztywną pianę, przełożyć do szprycy i wycisnąć je równymi porcjami na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120°C i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i przestudzić w nim bezy.
Po przestudzeniu wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na tackę i małą łyżeczką zrobić w nich wgniecenia od góry. Następnie nałożyć na nie po jednej gałce lodów waniliowych i wszystko udekorować umytymi i osączonymi z wody malinami.
Po przestudzeniu wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na tackę i małą łyżeczką zrobić w nich wgniecenia od góry. Następnie nałożyć na nie po jednej gałce lodów waniliowych i wszystko udekorować umytymi i osączonymi z wody malinami.
Komentarze (0)