Mayan mocha

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1202
Mayan mocha
fot. tassoart / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml mleka 2%
  • 2 łyżeczki kawy granulowanej instant
  • 1 łyżeczka Torani - syropu czekoladowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 łyżeczki kakao

Opis przygotowania:

Mleko przelać do rondla i zagotować na dużym ogniu. Do zagotowanego mleka wsypać kawę granulowaną, cukier i gotować jeszcze przez 1 minutę, ale na zmniejszonym już ogniu. Po tym czasie przelać do filiżanki, całość posypać kakao, mielonym cynamonem i polać syropem czekoladowym.

Komentarze (0)