Ziemniaki pieczone w ziołach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 879
Ziemniaki pieczone w ziołach
fot. dirtsailor2003 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki suszonej natki kolendry
  • 1,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie wysmarować je w całości oliwą z oliwek, posypać suszoną kolendrą, kminem rzymskim, mielonym pieprzem i solą. Całość przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na talerz i pokroić ostrym nożem w cienkie plastry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów