Sałatka wiosenna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2421

Składniki:

  • 3 zielone ogórki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 3 duże łyżki majonezu

Opis przygotowania:

Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na 2 lub 3 godziny, aby straciły wodę. Po upływie 3 godzin odcedzamy z wody, dodajemy pokrojony drobno szczypior, pietruszkę i koper, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem do smaku.

Sałatka jest doskonałym dodatkiem do mięs.

Autor: wiolcia

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów