Waterzooi z kurczaka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2851
Waterzooi z kurczaka
fot. [puamelia] / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • kurczak do 1,5 kg
  • 1/8 i śmietany
  • 2 żółtka
  • 1,25 l rosołu
  • sól

Opis przygotowania:

Kurczaka sprawić, oczyścić, włożyć całego do garnka, zalać rosołem i gotować na małym ogniu około 1 godziny. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć, podzielić na 4 części, zalać małą ilością rosołu i trzymać w cieple.Na talerzu, na którym będzie podawany kurczak roztrzepać żółtka ze śmietaną, wlać pozostały rosół, doprawić solą i przełożyć porcje kurczaka. Kurczaka podawać do spożycia zaraz po włożeniu do talerza.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów