Warzywa z kurczakiem i grzybami w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1982
Warzywa z kurczakiem i grzybami w curry
fot. xurde / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 pieczarki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 czerwone papryki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 zielone papryki
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka curry
  • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa, mięso oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni i zeszklić na nim cebulę. Do zeszklonej cebuli wsypać curry, wymieszać i dodać pokrojone wcześniej obie papryki i pieczarki. Smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym dodać do tego pokrojone mięso. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Wtedy całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów