Uszka z grillowanymi warzywami, tofu i grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1604
Uszka z grillowanymi warzywami, tofu i grzybami
fot. chordmonkey / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu uszka Dischi volanti
  • 30 g zielonych szparagów
  • 30 g jedwabistego tofu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 pieczarki
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron uszka zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, oprószyć suszonym rozmarynem i przełożyć na talerz. Szparagi zalać trzema szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w podłużne plastry i przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Tofu pokroić w kostkę i dodać do składników. Dodać do tego również ugotowane wcześniej szparagi oraz oczyszczone z błony i pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko oprószyć pieprzem, solą, zalać oliwą z oliwek i smażyć na rozpalonym grillu do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z grilla i połączyć z ugotowanym makaronem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów