Tuńczyk z serem i szczypiorkiem w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1881
Składniki:
- 200 ml gotowego sosu sojowego ciemnego
- 40 g wędzonego tuńczyka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki drobno tartego sera żółtego
- 2 pęczki drobnego szczypiorku
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tuńczyka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do ryby. Całość oprószyć tartym serem żółtym i zalać sosem sojowym. Następnie wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i na 1,5 godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.
Komentarze (0)