Sorbet gruszkowo-grejpfrutowy z sake

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1490
Sorbet gruszkowo-grejpfrutowy z sake
fot. LWY / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml Choya Sake
  • 2 gruszki (klapsy)
  • 1 czerwony grejpfrut
  • 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej wody
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Gruszki oraz grejpfruty umyć, obrać ze skóry, usunąć nasiona, następnie pokroić drobno i przełożyć je do miksera. Wsypać do tego cukier puder, zalać 1 szklanką wody mineralnej, zmiksować mikserem, przełożyć do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć i postawić w ciepłym miejscu na 2 minuty. Po tym czasie przełożyć do szklanek i zalać sake.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów