Koktajl gruszkowo-rabarbarowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1703
Koktajl gruszkowo-rabarbarowy
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 ml białego ginu
  • 1 łodyga rabarbaru
  • 1 gruszka Bera
  • garść kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Lód przesypać do szklanki. Rabarbar oraz gruszkę umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Gruszkę pozbawić gniazd nasiennych, po czym miąższ z gruszki i rabarbaru pokroić na kawałki i przełożyć do blendera (dwa małe kawałki obranego rabarbaru pozostawić do dekoracji). Następnie do blendera wlać gin i razem miksować przez 30 sekund. Zmiksowanymi składnikami zalać lód w szklance. Całość udekorować pozostawionymi kawałkami rabarbaru.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów