
Schab faszerowany cebulą i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1544

Składniki:
- 1 kg schabu wieprzowego
- 2 czerwone cebule
- 2 zielone papryki chili
- 2 pomarańczowe słodkie papryki
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, odsączyć z wody, usunąć nasiona, a miąższ pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skórki i pokroić w cienkie plastry. Schab natrzeć olejem, oprószyć go solą, świeżo zmielonym pieprzem i ponacinać ostrym nożem w poprzek. W miejsca nacięć włożyć pokrojoną wcześniej paprykę z cebulą. Całość przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)