Sałatka z rzodkiewki fioletowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 494
Składniki:
- 1 pęczek fioletowej rzodkiewki
- 1 łyżka natki zielonej pietruszki
- 1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki mielonego ziołowego pieprzu
- sól
Opis przygotowania:
Rzodkiewkę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Rzodkiewkę pozbawić ogonków i pokroić ją w cienkie krążki do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do pokrojonej rzodkiewki. Sok ze świeżo wyciśniętej cytryny zmieszać z oliwą z oliwek w kubku, ze szczyptą soli oraz ziołowym pieprzem i polać tym całość. Wszystko wymieszać i odstawić na 15 minut.
Komentarze (0)