Galaretka kwiatowo-owocowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2902
Galaretka kwiatowo-owocowa
fot. motghnit / elements.envato.com

Składniki:

  • 500 l wody
  • 150 g przezroczystej galaretki
  • 6 młodych kwiatów bratków w kolorze fioletowym
  • 6 młodych kwiatów bratków w kolorze białym
  • 6 kwiatów nasturcji
  • 0,5 szklanki malin
  • 0,5 szklanki jagód
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Owoce, natkę zielonej pietruszki oraz wszystkie kwiaty umyć i odsączyć wody. Do plastikowej formy włożyć kwiaty, maliny i jagody.

Zagotować wodę w rondlu, wsypać do niej galaretkę, wmieszać, aby się rozpuściła, ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Następnie przelać ją do formy z owocami oraz kwiatami i położyć na tym kilka listków natki zielonej pietruszki.

Wszystko wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

Komentarze (1)

A jak zrobić tą dolną warstwę?

Podobne przepisy

Więcej przepisów