Sałatka z dorsza

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2211

Składniki:

  • 400 g dorsza mrożonego
  • 150 g majonezu
  • 1 kieliszek soku cytrynowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 liście laurowe
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka octu
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Mrożonego dorsza włożyć do wrzącej wody, dodać ocet, liść laurowy w całości, pieprz. Wodę osolić i ugotować dorsza do miękkości. Po ugotowaniu wystudzić go w wywarze. Następnie wyciągnąć, obrać z ości, podzielić rybę na małe kawałki. Dodać do niej majonez, pieprz, sok cytrynowy, cukier puder i doprawić solą. Całość wymieszać i odstawić na kilkanaście minut do lodówki. Gotowego dorsza przybrać zielona natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów