
Sałatka owocowa z rukolą i szpinakiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1506

Składniki:
- 6 pomidorków cherry
- 2 dojrzałe awokado
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 melon
- pęczek rukoli
- pęczek świeżego szpinaku
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce, warzywa oraz rukolę i szpinak umyć i odsączyć z wody. Szpinak z rukolą wyłożyć na talerz i skropić oliwą z oliwek. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić na małe kawałki i również przełożyć na talerz. Dodać do tego obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry pomarańczę i melona. Następnie dodać do tego pokrojone pomidorki cherry.
Komentarze (0)