Pstrąg z bakłażanem i kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2410
Pstrąg z bakłażanem i kukurydzą
fot. ralph and jenny / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 pstrągi
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 marchew
  • 1 czerwona sałata
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz ryby umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Pstrągi oczyścić z ości, usunąć łby, skórę i przygotować filety. Następnie oprószyć je pieprzem, solą, majerankiem i smażyć na rumiany kolor na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do sałaty. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, po czym dodać pokrojoną w plastry czerwoną cebulę i zeszklić. Do zeszklonej cebuli dodać osączoną z zalewy kukurydzę, pokrojonego w kostkę bakłażana i smażyć przez 1,5 minuty. Do smażonych składników dodać pokrojone na połowy pomidorki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać, smażyć jeszcze przez 1 minutę, po czym ściągnąć z ognia i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów