Pstrąg z bakłażanem i kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2410
Składniki:
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 8 pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 pstrągi
- 1 bakłażan
- 1 łyżka majeranku
- 1 marchew
- 1 czerwona sałata
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz ryby umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Pstrągi oczyścić z ości, usunąć łby, skórę i przygotować filety. Następnie oprószyć je pieprzem, solą, majerankiem i smażyć na rumiany kolor na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do sałaty. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, po czym dodać pokrojoną w plastry czerwoną cebulę i zeszklić. Do zeszklonej cebuli dodać osączoną z zalewy kukurydzę, pokrojonego w kostkę bakłażana i smażyć przez 1,5 minuty. Do smażonych składników dodać pokrojone na połowy pomidorki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać, smażyć jeszcze przez 1 minutę, po czym ściągnąć z ognia i dodać do potrawy.
Komentarze (0)