Przekąska z pomidorów i truskawek
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2434
Składniki:
- 150 ml syropu klonowego
- 10 pomidorków cherry
- 10 truskawek
- 2 płaty suchych wafli
- 1 szklanka tłuczonych migdałów
Opis przygotowania:
Truskawki oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Pomidorki cherry przekroić na połówki. Truskawki pokroić w ćwiartki. Wafle namoczyć syropem klonowym, po czym wyciąć w nich kieliszkiem krążki. Na wycięte krążki wafli przełożyć przekrojone pomidory oraz truskawki. Wszystko spiąć ozdobnymi wykałaczkami i obsypać tłuczonymi drobno migdałami.
Komentarze (0)