Prawdziwki z cebulą i żółtkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2095
Składniki:
- 2 żółtka
- 2 łyżki masła
- 2 cebule
- 1 kg świeżych prawdziwków
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Prawdziwki oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Cebule obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie do zeszklonej cebuli dodać pokrojone prawdziwki, oprószyć pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Do gorących grzybów dodać żółtka i całość dobrze rozmieszać. Podawać na ciepło.
Komentarze (0)