Polędwica wieprzowa z ananasem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2534
Polędwica wieprzowa z ananasem
fot. Nikolaydonetsk / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g polędwicy wieprzowej
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 2 łyżeczki tartego parmezanu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Polędwicę wieprzową pokroić w plastry, wysmarować ją olejem z obu stron, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Mięso grillować z obu stron do miękkości. Grillując drugą stronę mięsa należy nałożyć na nie plastry ananasa odsączone z zalewy i posypać tartym parmezanem. Całość grillować do chwili, aż mięso z ananasem się zarumieni. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów