
Polędwica wieprzowa z ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3071

Składniki:
- 400 g polędwicy wieprzowej
- 4 plastry ananasa z puszki
- 2 łyżeczki tartego parmezanu
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz czarny świeżo mielony
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Polędwicę wieprzową pokroić w plastry, wysmarować ją olejem z obu stron, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Mięso grillować z obu stron do miękkości. Grillując drugą stronę mięsa należy nałożyć na nie plastry ananasa odsączone z zalewy i posypać tartym parmezanem. Całość grillować do chwili, aż mięso z ananasem się zarumieni. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)