Papryka zapiekana z kiełbasą, serem i jajkami
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1208
Składniki:
- 400 g kiełbasy śląskiej
- 200 g startego sera Gouda
- 4 jajka
- 4 czerwone słodkie papryki
- sól
- pieprz czarny mielony
- pęczek zielonego koperku
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Paprykę, zielony koperek oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Paprykę przekroić na połowy i wydrążyć z niej środki. Zielony koperek i natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Kiełbasę śląską pokroić w dużą kostkę i wyłożyć ją na pokrojone papryki. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich starty ser, szczyptę soli oraz pieprzu, dokładnie rozmieszać widelcem i polać tym paprykę z kiełbasą. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości papryki. Wszystko wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać pokrojonym wcześniej koperkiem oraz natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)